HomeBlog / HírekBlogRobotika: Gyorsuló érdeklődés és csökkenő költségek – Az Ark Invest Big Ideas 2023 jelentésének betekintése

Robotika: Gyorsuló érdeklődés és csökkenő költségek – Az Ark Invest Big Ideas 2023 jelentésének betekintése

Bevezetés

Az Ark Invest által közzétett Big Ideas 2023 éves jelentésben a robotika az egyik legfontosabb technológiai és innovációs trendként szerepel. A jelentés szerint a robotika elfogadási aránya gyorsul, miközben az átlagos értékesítési ára csökken. Az automatizálás térnyerése az együttműködő robotok (cobotok) megjelenésének tulajdonítható, amelyek költséghatékonyak, könnyen kezelhetőek és biztonságosak az emberi interakció szempontjából. Ebben a blogbejegyzésben az automatizálás felemelkedését és előnyeit tárgyaljuk, a Dobotra, az együttműködő robotok egyik vezető gyártójára összpontosítva.

Az automatizálás felemelkedése

Az automatizálás elterjedése a 2008-as pénzügyi válság óta folyamatosan növekszik, és az elmúlt évtizedben, 2011 és 2021 között ugrásszerűen megnőtt az értékesítés éves darabszáma. Ez a tendencia a kollaboratív robotok megjelenésének tulajdonítható, amelyek sokkal könnyebben programozhatók és biztonságosan működtethetők a dolgozók mellett, és több alkalmazási forgatókönyvet tesznek lehetővé a különböző iparágakban.

Az automatizálást már évek óta alkalmazzák a gyárakban, ami alacsonyabb költségeket, nagyobb hatékonyságot és nagyobb termelési konzisztenciát eredményezett. Most az éttermi és kiskereskedelmi szektorban is új hullámot indítottak el. A Connected Robotics, a Dobot japán partnere a közelmúltban zárta a Series B kört, és összesen 17 milliárd jent gyűjtött össze az automatizálás fejlesztésére és bevezetésére az élelmiszer- és italiparban. A kiskereskedelmi szektor számára kifejlesztett DOBOT Nova kollaboratív robotok sorozata éppen ezen vásárlói igények kielégítésére lett fejlesztve.

A Dobot Coffee Station, a kereskedelmi kiállításokon rendkívül népszerű kávémegoldás, amely két CR sorozatú robotot használ, hogy hihetetlen ízű tejeskávét szolgáljon fel a vásárlók által választott latte arttal kiegészítve.

 

Az automatizálás bevezetésének előrehaladása nagyban hasonlít az olyan úttörő technológiákéhoz, mint az elektromosság és az internet. A kiskereskedelmi automatizálás elején járunk, de elképzelhető, hogy a jövőben akár minden házvásárláshoz alapértelmezés szerint fog egy robot tartozni.

Az automatizálás előnyei

A jelenlegi posztpandemikus korszakban, amikor az infláció és a bérek emelkednek, a munkavállalók pedig a kevésbé megterhelő munkákat részesítik előnyben, az automatizálás kézenfekvő megoldássá válik. A kollaboratív robotok költséghatékonyak, könnyen kezelhetők és biztonságosak az emberi interakció szempontjából, így több alkalmazási forgatókönyvet tesznek lehetővé a különböző iparágakban.

Az automatizálás emellett lehetővé teszi a vállalatok számára a költségek csökkentését, a hatékonyság növelését és a nagyobb termelési következetesség elérését. A feladatok automatizálásával a vállalatok csökkenthetik az emberi hibák kockázatát, javíthatják termékeik minőségét, és növelhetik általános teljesítményüket.

Következtetés

Az automatizálás térhódítása olyan trend, amely várhatóan folytatódik az elkövetkező években. Az olyan együttműködő robotok, mint amilyeneket a Dobot gyárt, élen járnak abban, hogy több alkalmazási területet tegyenek lehetővé a különböző iparágakban. Az alacsonyabb költségek, a nagyobb hatékonyság és a nagyobb termelési konzisztencia előnyeivel az automatizálás kézenfekvő megoldássá válik a vállalatok számára, amelyek javítani akarják az eredményüket. Ahogy haladunk előre, az automatizálás még nagyobb mértékű alkalmazására számíthatunk mind a vállalati, mind a fogyasztói világban.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 14 =

Kollaboratív robotjaink bizonyítottan csökkentik a költségeket és javítják a hatékonyságot a különböző méretű és különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára.

Termékek

Kapcsolat

Innomation Hungary Kft.

A Dobot magyarországi partnere

Copyright © 2024 Dobot-Robotics Hungary | Innomation Hungary Kft. Minden jog fenntartva.