Dobot Automatizált Raklapozó Rendszer

A Dobot által kínált automatizált raklapozó megoldás kiemelkedően pontos, gyors és megbízható teljesítményt nyújt. A munkafolyamatokat CR10A vagy CR20A típusú kollaboratív robotok végzik, melyek fix állványokkal vagy liftes emelőoszlopokkal vannak felszerelve, így képesek a nehéz emelési feladatok elvégzésére és nagyobb működési tartományok elérésére is. Az egyszerű telepítésű megoldás lehetővé teszi a munkavállalók monoton és ismétlődő feladatainak enyhítését, valamint a munkafolyamatok hatékonyságának jelentős növelését.

20 Kg

Terhelhetőség

2100 mm

Rakodási magasság

8 doboz / perc

kapacitás

A gyártási folyamatokban és logisztikában a raklapozás nélkülözhetetlen lépés az áruk és termékek mozgatásában és tárolásában. Ugyanakkor ez a tevékenység gyakran monoton, és magas fizikai igénybevétellel jár a munkavállalók számára. A Dobot ezen a területen is forradalmi megoldást kínál, amely jelentősen növelheti a gyártási és logisztikai folyamatok hatékonyságát: az automatizált raklapozó rendszer.

A Dobot jelenleg két kiemelkedően teljesítő automatizált raklapozó rendszert kínál, amelyek mindkét esetben fix állvánnyal vagy liftes emelőoszloppal rendelkező kollaboratív robotkarokkal vannak felszerelve:

CR10A robotkarral

Ez a modell ideális akár 10 kg súlyú termékek rakodására. Lenyűgöző teljesítményének köszönhetően képes 8 dobozt percenként egy raklapra helyezni, és a fix állvány vagy a liftes emelőoszlop segítségével akár 1,8 méter magasságig is képes emelni. A CR10A kiváló választás azokhoz a feladatokhoz, ahol a termék súlya nem haladja meg a 10 kg-ot, de gyors és hatékony raklapozást igényelnek.

CR20A robotkarral

Ez a nagyobb teljesítményű modell azok számára készült, akik akár 20 kg súlyú termékek raklapozását is megkövetelik. Az előző modellhez hasonlóan ez is képes 8 dobozt percenként mozgatni, de a fix állvány vagy liftes emelőoszlop alkalmazásával még magasabb, akár 2,1 méteres rakodási magasságot is elér.

A Dobot robotkarok által kínált automatizált raklapozó megoldások nem csak a hatékonyságot növelik, hanem a munkavállalók egészségét és biztonságát is védik, elkerülve a túlzott fizikai megterhelést és a hozzá kapcsolódó munkahelyi sérüléseket. Egy olyan világban, ahol az automatizálás és az innováció előtérben áll, a Dobot megoldásai biztosítják, hogy a vállalkozások lépést tarthassanak ezen változásokkal, és a lehető legjobb eredményeket érjék el.

A Dobot automatizált raklapzó rendszerek előnyei

Hatékony

A Dobot robotkarok gyorsasága és pontossága lehetővé teszi a raklapozási folyamatok gyorsítását és az emberi munkaerő monoton feladatainak csökkentését, ezzel jelentősen növelve a gyártási vagy logisztikai folyamatok teljes hatékonyságát.

Biztonságos

A robotkarok által végzett nehéz emelési feladatok csökkentik az emberi munkavállalók fizikai igénybevételét, ezzel megelőzve a munkahelyi sérüléseket és javítva az általános munkakörülményeket.

Megbízható

A Dobot robotkarok két különböző modellje lehetővé teszi a különféle súlyú és méretű termékek kezelését, és az emelőoszlopokkal kombinálva bővítik a működési tartományokat. Az egyszerű telepítés és a pontos, megbízható működés biztosítja, hogy a rendszer könnyen illeszkedik a különböző iparágak igényeihez.

Plug and Play

A raklapozó rendszer tartalmazza a CR10A vagy CR20A robotkart, egy vákuumos megfogót, egy emelőoszlopot, valamint egy raklap érzékelő szenzort és jelzőt. Minden szükséges modul megtalálható a csomagban. A berendezés egyszerűen és gyorsan telepíthető, így azonnal készen áll a munkára.

Egyszerű beüzemelés

Nincs szükség programozási ismeretekre. Az intuitív felhasználói felület végigvezeti az operátort a beállítási folyamaton. Az összeszerelés után 5-10 percen belül már működésbe hozható a kolaboratív robot.

Átfogó Biztonsági Intézkedések

A rendszer támogatja a virtuális fal funkciót, amely meghatározza a robot működési határait, ezzel biztosítva a termelés biztonságát. A robot külsőleg csatlakoztatható biztonsági lézerekhez, biztonsági fényfüggönyökhöz és egyéb biztonsági eszközökhöz, így könnyedén megvalósítható többrétegű védelem.

A DOBOT raklapozó megoldásának biztonságosságát a CE-MD, CE-RED és RoHS nemzetközi szabványok szerinti szigorú ellenőrzések igazolják, amelyek alapján megállapítást nyert, hogy a rendszer teljes mértékben megfelel az említett előírásoknak. Ezáltal a DOBOT raklapozó megoldása nemcsak hatékony, de a munkavédelmi előírásoknak is maradéktalanul eleget tesz, biztosítva ezzel a használat során a legmagasabb szintű biztonságot.

Ajánlott Dobot robotkarok raklapozási feladatokhoz

Nagy munkaterület
CR - 10A

Nagy munkaterület

Terhelhetőség: 10kg

Munkaterület sugara: 1300mm

Pontosság: ±0.03

Maximális terhelhetőség
CR - 20A

Maximális terhelhetőség

Terhelhetőség: 20kg

Munkaterület sugara: 1700mm

Pontosság: ±0.1

Fedezze fel a Dobot-Robotics által kínált előnyöket!

A Dobot márka magyarországi partnereként a robotkarok forgalmazásán és telepítésén felül az ipari automatizálás és folyamatoptimalizálás számos területén is szolgáltatásokat nyújtunk. Vegye kezébe üzlete sikerét a Dobot együttműködő robotjaival, amelyek segítségével növelheti a termelékenységet, a termékminőséget és biztonságot, miközben csökkenti a költségeket.

Lépjen kapcsolatba a Dobot Robotics Hungary csapatával még ma, és tudjon meg többet a kínált megoldásokról! Vegyük kezünkbe együtt az ipari automatizálás jövőjét!