HomeBlog / HírekBlogKollaboratív Robotok 14%-os Növekedése a Gyógyszeriparban

Kollaboratív Robotok 14%-os Növekedése a Gyógyszeriparban

A gyógyszeriparban egyre többet használnak kollaboratív robotokat, vagyis „kobotokat”. Ezek a robotok a teljes orvosi robotpiacnak csak 0,05%-át teszik ki, de jelentős növekedés előtt állnak. Jelenleg 553 millió dollárt ér a gyógyszeripari robotpiac, és előrejelzések szerint 2030-ra 2 milliárd dollárra növekszik, évi 15,7%-os növekedéssel.

Kórházakban a gyógyszertári robotokat a kórházi logisztikai robotok közé sorolják. A Next Move Strategy Consulting jelentése szerint gyógyszerészeti és laboratóriumi robotok a kórházi logisztikai robotok 60%-át teszik ki.

A hagyományos ipari robotok a gyógyszeripari robotok 70%-át alkották, de a kobotok növekedési üteme 14%, ami meghaladja a hagyományos robotok 9,8%-os növekedési ütemét. A kobotok kisebb méretük, programozhatóságuk rugalmassága és pontosságuk miatt népszerűek a gyógyszeriparban. Ezeket úgy tervezték, hogy az emberek mellett dolgozzanak, segítve a műveleteket vagy elvégezve kisebb feladatokat, így az emberek más területekre, például kutatásra és fejlesztésre koncentrálhatnak.

A gyógyszeriparban a kobotokat főleg gyógyszerek adagolására, gyógyszerészeti eszközök összeszerelésére, csomagolásra és palettázásra, valamint minőségellenőrzésre használják. Felismerik a különböző típusú gyógyszereket, felismerik a különböző méretű és súlyú tablettákat, leolvassák a vonalkódokat, kiválasztják és helyesen adagolják a gyógyszereket a megfelelő tartályba, és pontos, nagy sebességű „pick-and-place” műveleteket végeznek kis tárgyak összeszereléséhez. A kobotok emellett képesek emelni és mozgatni tárgyakat a csomagolási és palettázási feladatok során, minimalizálva a szennyeződés kockázatát.

A COVID-19 világjárvány felgyorsította a robotok alkalmazását a gyógyszeriparban, lehetővé téve a vállalatok számára a munkaerőhiány leküzdését. A kobotok használata várhatóan tovább fog növekedni, amit az automatizálásra való növekvő törekvés, a szakképzett munkaerő hiánya a területen, valamint a hagyományos vényköteles gyógyszerekhez képest bonyolultabb technikákat igénylő speciális gyógyszerek iránti növekvő igény hajt.


Kollaboratív robotjaink bizonyítottan csökkentik a költségeket és javítják a hatékonyságot a különböző méretű és különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára.

Termékek

Kapcsolat

Innomation Hungary Kft.

A Dobot magyarországi partnere

Copyright © 2024 Dobot-Robotics Hungary | Innomation Hungary Kft. Minden jog fenntartva.