Fémmegmunkálás

Dobot együttműködő robotkarok a fémmegmunkálásban

A fémmegmunkálás területén a Dobot robotkarok jelentős előnyöket kínálnak az ipar számára. A kolaboratív robotok olyan feladatokat tudnak ellátni, mint a betöltés és kipakolás, hegesztés, polírozás és gépkezelés, amelyekkel javítják a hatékonyságot és a minőséget, miközben csökkentik a munkahelyi sérüléseket. Mindez jobb jövedelmezőséget eredményez a vállalkozások számára.

A Dobot CR sorozatú kolaboratív robotkarjai 3-tól 16 kg-ig terjedő teherbírással és 1700 mm maximális munkaterülettel rendelkeznek, hogy kielégítsék a fémmegmunkáló iparág változó igényeit, és lehetőséget nyújtsanak az automatizált, rugalmas gyártásra olyan helyeken, ahol ez korábban elképzelhetetlen volt.

Dobot kollaboratív robotok előnyei a fémiparban

Biztonságos

Az innovatív SafeSkin technológia ütközési előérzékelést biztosít, amely garantálja a munkavállalók biztonságát további védőfelszerelés nélkül. Ennek köszönhetően a munkavállalók és a gépek megoszthatják ugyanazt a munkaterületet.

Megbízható

A Dobot saját fejlesztésű algoritmusa magas pontosságú teljesítményt garantálnak a kollaboratív robotkarok számára, lehetővé téve, hogy megbízhatóan és önállóan működjenek ipari környezetben felügyelet nélkül.

Rugalmas

A Dobot+ ecosystem számos "plug-and-play" kiegészítőt kínál partnereitől, amelyek végtelen bővíthetőséget biztosítanak a kollaboratív robotkarok számára, és gyors telepítést tesznek lehetővé különböző feladatokhoz.

Esettanulmányok

Hengeres munkadarab betöltése és kipakolása

Egy CR5-ös robot két külön megfogóval rendelkezik, amelyekkel képes két feldolgozatlan munkadarabot megfogni. A robot az 1. számú megmunkálógéphez mozog, ahol kipakol egy feldolgozott munkadarabot és betölti a következő feldolgozatlan munkadarabot. Ugyanezt megismétli a 2. számú megmunkálógépnél, végül a feldolgozott munkadarabokat a kész területre helyezi. A Dobot CR robotkar hatékonyan hajtja végre a fémhenger-feldolgozás ki- és betöltési feladatait.

A CR sorozatú robotoknak 6 tengelye van, maximális elérési távolságuk 620 mm és 1700 mm között változik, amely jól alkalmazkodik a különböző gépi eszközök betöltési és kipakolási helyzeteihez. 

CNC gép ki- és bepakolása (AGV + CR10)

Ebben a példában egy automatikus vezetésű jármű (AGV) kocsit összekapcsolnak egy CR10-es robotkarral, ami közösen egy adagoló rendszert alkot. Az adagoló a CNC gépek jelével kommunikál, hogy több eszköz betöltését és kipakolását elvégezze. A robotkar vizuális pozicionálás segítségével dupla megfogós megoldás első végével veszi fel a nyers munkadarabot, majd a fogó másik végével eltávolítja a kész munkadarabot a CNC gépből, és helyére teszi a nyers darabot.

Ebben az esetben a CR10 robotkar és az AGV kombinációja 14 CNC gép folyamatos betöltési és kipakolási folyamatát végzi.

Csapágy-megmunkáló betöltése és kipakolása

Ebben az esetben a Dobot CR10-es robotkar végén egy dupla megfogó van, amely képes megfogni a feldolgozatlan alkatrészt, majd a géphez mozogva egyidejűleg elvégezni a feldolgozott alkatrész kipakolását majd az új betöltését, ami jelentősen javítja a termelési hatékonyságot.

A CR10-es kollaboratív robot 1300 mm-es sugarú munkaterülettel rendelkezik, amely képes hatékonyan kiszolgálni a hosszabb elérési távolságot igénylő feladatok igényeit.

A robot támogatja a grafikus programozást és a kód nélküli „húzás”-alapú tanítást, ami jelentősen csökkenti a különböző betöltési és kipakolási feladatok telepítési idejét.

Tengely betöltése és kipakolása (MG 400)

Ebben a példában két MG400 robot segíti a tengelymegmunkálás be- és kipakolását. A bal oldali robot elhelyezi az alkatrészeket a feldolgozási állomáson, majd a feldolgozás befejezése után a jobb oldali robot veszi ki az alkatrészeket. Két robotkar hatékonyan együttműködve végzi el a feladatot. 

Az MG400 alapterülete kisebb, mint egy A4-es papírlap, ami könnyű telepítést tesz lehetővé. A meglévő termelési sor jelentős átalakítása nincs szükség. Könnyen használható, mivel támogatja a grafikus programozást és a „húzás”-alapú tanítást, ami 80% -kal csökkenti a telepítési időt.

Az MG400 ± 0,05 mm ismétlési pontossággal rendelkezik, amely lehetővé teszi a különböző kis alkatrészek betöltésének és kipakolásának kezelését.

Ajánlott Dobot robotkarok fémmegmunkáláshoz

Magas teljesítmény
CR - 5

Magas teljesítmény

Terhelhetőség: 5kg

Munkaterület sugara: 900mm

Pontosság: ±0.02

Nagy munkaterület
CR - 10

Nagy munkaterület

Terhelhetőség: 10kg

Munkaterület sugara: 1300mm

Pontosság: ±0.03

Nagy teherbírású feladatokhoz
CR - 16

Nagy teherbírású feladatokhoz

Terhelhetőség: 16kg

Munkaterület sugara: 1000mm

Pontosság: ±0.03

Fedezze fel a Dobot-Robotics által kínált előnyöket!

A Dobot márka magyarországi partnereként a robotkarok forgalmazásán és telepítésén felül az ipari automatizálás és folyamatoptimalizálás számos területén is szolgáltatásokat nyújtunk. Vegye kezébe üzlete sikerét a Dobot együttműködő robotjaival, amelyek segítségével növelheti a termelékenységet, a termékminőséget és biztonságot, miközben csökkenti a költségeket.

Lépjen kapcsolatba a Dobot Robotics Hungary csapatával még ma, és tudjon meg többet a kínált megoldásokról! Vegyük kezünkbe együtt az ipari automatizálás jövőjét!

Kollaboratív robotjaink bizonyítottan csökkentik a költségeket és javítják a hatékonyságot a különböző méretű és különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára.

Kapcsolat

Innomation Hungary Kft.

A Dobot magyarországi partnere

Copyright © 2024 Dobot-Robotics Hungary | Innomation Hungary Kft. Minden jog fenntartva.