Félvezető ipar

Dobot együttműködő robotkarok a félvezető iparban

A félvezetőiparban létrehozott összes érték közel felét a gyártási folyamat adja, amelyben a fejlett automatizálási rendszerek, mint például a Dobot robotkarjai, kulcsszerepet játszanak. A félvezetők gyártása során számos bonyolult és precíz feladatot kell elvégezni, amelyeket hagyományosan emberi munkaerő végzett. Azonban a modern technológia fejlődésével a robotkarok képesek voltak átvenni ezeket a feladatokat, növelve a termelés hatékonyságát és csökkentve a hibák számát.

Ebben az iparágban az automatizáció során kiemelten fontos a tisztaság. A Dobot robotkarjai teljes mértékben megfelelnek ennek a követelménynek, hiszen 22 biztonsági funkcióval rendelkeznek, és számos nemzetközi szabványnak megfelelnek, mint például az ISO 13849-1 (PL=d, CAT 3), ISO10218-1, ISO/TS 15066, CR, CE, NRTL, KC, FCC, RCM és további tanúsítványoknak. Ez azt jelenti, hogy a Dobot robotkarjai biztonságosan használhatók a félvezető gyártás során, minimálisra csökkentve a szennyeződés kockázatát.

Robotjaink, ökoszisztéma partnereink AMR-jeivel (Automatizált Mobil Robotok) együtt képesek automatizálni a félvezetőiparban előforduló számos feladatot, ezzel javítva ügyfeleink hatékonyságát, minőségét, következetességét és versenyelőnyét.

Dobot kollaboratív robotok előnyei a félvezető iparban

Kényelem

A "húzd-taníts" módszerrel a robotokat úgy taníthatjuk meg a kívánt mozgásokra, hogy közvetlenül a robotkarjukat mozgatjuk a kívánt útvonalak mentén. Ezáltal időt spórolhatunk a robotok beüzemelésénél, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan alkalmazkodjunk a változó termelési igényekhez.

Biztonságos

A Dobot robotkarok képesek veszélyes és kockázatos feladatokat átvenni a munkavállalóktól, így csökkentve a munkahelyi sérülések esélyét. A robotok beépített számos biztonsági funkciókkal rendelkeznek, így az emberi munkavállalók és a robotok együtt dolgozhatnak anélkül, hogy egymásra veszélyesek lennének.

Hatékony

A Dobot kollaboratív ipari robotkarjai képesek hosszabb időn keresztül nagyobb sebességgel és hatékonysággal működni, mint a manuális munka, ezáltal versenyelőnyt biztosítva a vállalkozások számára.

Robotizálható feladatok a félvezető iparban

 • Szerelési feladatok

  Apró elektronikai alkatrészek össze- vagy szétszerelése, mint például áramkörök, alaplapi komponensek és huzalozás.

 • Forrasztás

  Precíziós forrasztási feladatok elvégzése, beleértve a felületi alkatrészek forrasztását is.

 • Gép kiszolgálás

  Gépek és berendezések kiszolgálása, például az anyagok betöltése, a műveletek indítása vagy leállítása és a karbantartási feladatok végrehajtása.

 • Szortírozás

  Különböző alkatrészek, eszközök vagy termékek szortírozása méret, forma, szín vagy más tulajdonságok alapján.

Ajánlott Dobot robotkarok az élelmiszeriparhoz

Könnyű és kompakt
CR - 3

Könnyű és kompakt

Terhelhetőség: 3kg

Munkaterület sugara: 620mm

Pontosság: ±0.02

Magas teljesítmény
CR - 5

Magas teljesítmény

Terhelhetőség: 5kg

Munkaterület sugara: 900mm

Pontosság: ±0.02

Nagy munkaterület
CR - 10

Nagy munkaterület

Terhelhetőség: 10kg

Munkaterület sugara: 1300mm

Pontosság: ±0.03

Fedezze fel a Dobot-Robotics által kínált előnyöket!

A Dobot márka magyarországi partnereként a robotkarok forgalmazásán és telepítésén felül az ipari automatizálás és folyamatoptimalizálás számos területén is szolgáltatásokat nyújtunk. Vegye kezébe üzlete sikerét a Dobot együttműködő robotjaival, amelyek segítségével növelheti a termelékenységet, a termékminőséget és biztonságot, miközben csökkenti a költségeket.

Lépjen kapcsolatba a Dobot Robotics Hungary csapatával még ma, és tudjon meg többet a kínált megoldásokról! Vegyük kezünkbe együtt az ipari automatizálás jövőjét!

Kollaboratív robotjaink bizonyítottan csökkentik a költségeket és javítják a hatékonyságot a különböző méretű és különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára.

Kapcsolat

Innomation Hungary Kft.

A Dobot magyarországi partnere

Copyright © 2024 Dobot-Robotics Hungary | Innomation Hungary Kft. Minden jog fenntartva.