HomeBlog / HírekCR sorozatDobot Robotics bemutatta a nagy teherbírású, együttműködő CR20A robotját

Dobot Robotics bemutatta a nagy teherbírású, együttműködő CR20A robotját

2023. április 17-én a Dobot Robotics hivatalosan is bemutatta a CR20A nevű nagy teherbírású, együttműködő robotját, amelyet egy új generációs technológiai architektúra alapján fejlesztett ki. A robot bemutatása a németországi Hannover Messe ipari kiállításon történt.

A CR20A a Dobot CRA sorozatának első modellje. A robot kiemelkedő teljesítményt nyújt: 20 kg-os teherbírása, 1700 mm-es szuper széles munkaradiussza és ±0,1 mm-es ismétlési pontossága van. Ezek a jellemzők alkalmassá teszik nagyobb súlyok mozgatására, csomagolásra és raklapozásra, valamint nagyméretű munkadarabok megmunkálására és hosszú varrathegesztésekre komplex helyzetekben.

Széles sugarú munkaterület. Nagy teherbírás. Nagyobb hatékonyság.

A Dobot új generációs technológiai architektúráján és fejlett dinamikus algoritmusain alapuló CR20A robot esetében a maradék rezgés 50%-kal csökken a nagy sebességű megállások során. A robot megnövelt megbízhatósággal rendelkezik, amely jelentősen növeli a termelési hatékonyságot nehéz terhek esetén. Raklapozási alkalmazásokban a CR20A akár percenként 7 tétel raklapozására is képes, és kompatibilis a legtöbb szabványos, európai és amerikai raklapmérettel. A maximális raklapdimenziók pedig 1219 mm × 1219 mm.

A Dobot dedikált szoftvercsomagot fejlesztett ki olyan folyamatokhoz, mint a raklapozás, a hegesztés és más bonyolultabb feladat. A CR20A robotot kombinálva a szoftvercsomagokkal, a felhasználók gyorsan telepíthetik és testreszabhatják a robotrendszert néhány egyszerű beállítási lépés segítségével, ezzel eleget téve a kis tételű és rugalmas termelés igényeinek.

Megbízható biztonsági funkciók.

Mint nagy teherbírású együttműködő robot, a biztonság alapvető követelmény a CR20A számára is. A robotkar innovatív elektromágneses fékvédelmi mechanizmust alkalmaz, amely automatikusan bekapcsol áramkimaradás esetén, hatékonyan megakadályozva a robot végfelszerelésének leesését és biztosítva, hogy induláskor és leálláskor ne történjen elmozdulás, ezzel biztonságos robotműködést garantálva.

A valós termelési környezetben a robot tényleges terhelése változhat a folyamatbeállítások miatt. Annak érdekében, hogy elkerüljék a jelentős terhelési eltérések által okozott problémákat, a CR20A rendelkezik automatikus terhelésérzékelő funkcióval.

Könnyen használható. Nagymértékben bővíthető.

A Dobot állandó terméktervezési filozófiája tükröződik a CR20A innovatív, kettős „end-effektor” csatlakozó kialakításában, amely lehetővé teszi a közvetlen kapcsolódást több végfelszereléssel és széles körű harmadik féltől származó plug-and-play tartozékok használatát. Ez a tulajdonság elkerüli a bonyolult kábelezési problémákat, amelyek akadályozhatják a robotmozgást. A CR20A támogatja az Ethernet/IP és Profinet kommunikációt, zökkenőmentesen kapcsolódik más automatizálási rendszerekhez PLC-n keresztül, és rendelkezik 24 univerzális IO porttal, amely támogatja a PNP/NPN váltást, ezáltal sima automatizációs élményt nyújtva a vásárlóknak.

Új mérföldkő.

Az autóiparban, az elektronikai iparban és a logisztikában sok olyan gyártási folyamat van, mint a gépkiszolgálás, az összeszerelés és a raklapozás, amelyek több mint 10 kg-os munkadarabokat érintenek. A hagyományos ipari robotokat nehéz telepíteni és kevésbé rugalmasak, a könnyű együttműködő robotok pedig nem felelnek meg a teherbírás és a kar hossza követelményeinek. Ezért a CR20A robot, nagy teherbírása és széles sugarú munkaterületének előnyeivel, a legjobb választás ezeknek a problémáknak a megoldására.

Mint az intelligens robotok egyik vezető gyártója, a Dobot mindig is ragaszkodott az ember-robot együttműködés koncepciójához, elkötelezte magát a biztonságos és könnyen használható termékek fejlesztése mellett, és elősegítette az együttműködő robotok széles körű alkalmazását több iparágban és alklamazási környezetben. A CR20A nagy teherbírású robot bemutatása további mérföldkövet jelent a Dobot terméksorában, kialakítva egy teljes termékmátrixot, amely 0,5 kg-tól 20 kg-ig terjedő terheléseket képes kezelni, hogy szélesebb körű alkalmazási forgatókönyveket valósítson meg.


Kollaboratív robotjaink bizonyítottan csökkentik a költségeket és javítják a hatékonyságot a különböző méretű és különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára.

Termékek

Kapcsolat

Innomation Hungary Kft.

A Dobot magyarországi partnere

Copyright © 2024 Dobot-Robotics Hungary | Innomation Hungary Kft. Minden jog fenntartva.