Dobot együttműködő robotkarok az autóiparban

Az autóipar folyamatosan fejlődik, és az elektromos járművek robbanásszerű térhódítása tovább gyorsítja ezt a változást. Bár autóipar már régóta automatizálja a folyamatait, számos folyamatot, mint például speciális összeszerelést, minőségellenőrzést, csavarbehajtást vagy kábelezést, továbbra is manuálisan végeznek a munkavállalók, mivel a hagyományos ipari automatizálási vagy robotikai eszközök nem alkalmasak ezekre feladatokra.

Ennek eredményeképpen az iparág igénybe veszi a legújabb technológiákat, mint például a kollaboratív robotokat, hogy növelje a termelés hatékonyságát és rugalmasságát. A Dobot CR sorozatú robotkarjai kiváló lehetőséget kínálnak az autóipari vállalatok számára, hogy új szintre emeljék automatizációban rejlő további lehetőségeket.

A Dobot CR robotkarok 0,02 mm ismétlési pontossággal rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy precíz feladatokat végezzenek az autóipari gyártási folyamat során. A 3-tól 16 kg-ig terjedő teherbírás és a 1700 mm maximális munkaterület biztosítja, hogy a robotkarok képesek legyenek kezelni a különböző méretű és tömegű alkatrészeket, amelyek az autóiparban gyakran előfordulnak.

Dobot kollaboratív robotok előnyei az autóiparban

Rugalmas

A Dobot robotkarok könnyen újraprogramozhatók és áthelyezhetők, hogy megfeleljenek a gyártási igényeknek és a termelési változásoknak. Ez különösen fontos az olyan gyártási környezetekben, ahol gyakran váltanak a terméktípusok között, vagy új modelleket vezetnek be.

Biztonságos

A Dobot robotkarok képesek veszélyes és kockázatos feladatokat átvenni a munkavállalóktól, így csökkentve a munkahelyi sérülések esélyét. A robotok beépített számos biztonsági funkciókkal rendelkeznek, így az emberi munkavállalók és a robotok együtt dolgozhatnak anélkül, hogy egymásra veszélyesek lennének.

Megbízható

A Dobot+ ecosystem számos "plug-and-play" kiegészítőt kínál partnereitől, amelyek végtelen bővíthetőséget biztosítanak a kollaboratív robotkarok számára, és gyors telepítést tesznek lehetővé különböző feladatokhoz.

Esettanulmányok

Autótető csiszolása és polírozása (CR5)

Ebben a példában jól látszik, hogy egy DOBOT CR5 robotkar, egy hatdimenziós erőérzékelőt és egy csiszolófejet használ az autók tetőfelületeinek és ajtóinak polírozására. Ez a rendszer folyamatos érintkezési erőt biztosít a csiszolófej és a munkadarab között, az állandó polírozási eredmény érdekében.

A DOBOT CR robotok saját fejlesztésű teljes érzékelő technológiával rendelkeznek, amelybe beépített látórendszer, erő- és hangvezérlés is tartozik. A robotok tökéletesen illeszkednek az erőérzékelőkhöz és más vég-effektorhoz.

A robotkarok a polírozás során pontosan szabályozzák az erőt, hogy állandó polírozási hatást érjenek el, és javítsák a termék minőségét.

Műszerfal vágás CR10 robotkar segítségével

Az eredeti probléma az instabil és egyenetlen sebesség miatt a munkadarabok gyakori sérülése volt. A hagyományos automatizálási berendezések rugalmatlansága miatt nehezen voltak átalakíthatók későbbi felhasználásra.

A CR10 robotkar egy vágógéppel együttműködve végzi a műszerfalak vágását. A robotkar fejlett mozgásvezérlő algoritmussal rendelkezik, amely biztosítja a munkadarabok sima kezelését a vágás során, és ennek eredményeként pontos vágást eredményez.

Ez a megoldás két munkavállalót helyettesít, 40%-kal növeli a hatékonyságot, csökkenti a munkadarabok sérülési arányát, és a megtérülési idő kevesebb mint 12 hónap.

Csapágy-megmunkáló betöltése és kipakolása

Az autók légterelőinek kézi polírozása nehézkes és munkaerőigényes, ráadásul sok port termel, ami veszélyes lehet a dolgozókra nézve. A megoldás egy CR10 robotkar, egy 6 tengelyes erőérzékelő és egy polírozófej alkalmazása. A robot erőérzékelési és adaptív kompenzációs technológiával rendelkezik, ami lehetővé teszi a zárt körű vezérlést és az automatikus pozícióadaptációt. A polírozófej egyenletes erőt alkalmaz a sima felületek érdekében. Ezzel a megoldással két munkavállaló helyettesíthető, a hatékonyság 30%-kal növelhető, és csökkenthetők a munkahelyi sérülések is. A beruházás megtérülési ideje kevesebb mint 12 hónap. A CR sorozat teljes érzékelő technológiája integrálja a látást, az erővezérlést és a hangvezérlést a magasabb minőségű végeredmény érdekében.

Ajánlott Dobot robotkarok az autóiparhoz

Magas teljesítmény
CR - 5

Magas teljesítmény

Terhelhetőség: 5kg

Munkaterület sugara: 900mm

Pontosság: ±0.02

Nagy munkaterület
CR - 10

Nagy munkaterület

Terhelhetőség: 10kg

Munkaterület sugara: 1300mm

Pontosság: ±0.03

Gyors és terhelhető
CR - 12

Gyors és terhelhető

Terhelhetőség: 12kg

Munkaterület sugara: 1200mm

Pontosság: ±0.03

Fedezze fel a Dobot-Robotics által kínált előnyöket!

A Dobot márka magyarországi partnereként a robotkarok forgalmazásán és telepítésén felül az ipari automatizálás és folyamatoptimalizálás számos területén is szolgáltatásokat nyújtunk. Vegye kezébe üzlete sikerét a Dobot együttműködő robotjaival, amelyek segítségével növelheti a termelékenységet, a termékminőséget és biztonságot, miközben csökkenti a költségeket.

Lépjen kapcsolatba a Dobot Robotics Hungary csapatával még ma, és tudjon meg többet a kínált megoldásokról! Vegyük kezünkbe együtt az ipari automatizálás jövőjét!

Kollaboratív robotjaink bizonyítottan csökkentik a költségeket és javítják a hatékonyságot a különböző méretű és különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára.

Kapcsolat

Innomation Hungary Kft.

A Dobot magyarországi partnere

Copyright © 2024 Dobot-Robotics Hungary | Innomation Hungary Kft. Minden jog fenntartva.