HomeBlog / HírekNova SzériaA Dobot elindítja a Nova sorozatot a kiskereskedelmi szektor számára

A Dobot elindítja a Nova sorozatot a kiskereskedelmi szektor számára

Az egész világon tapasztalható munkaerőhiány és az árak emelkedése két legnagyobb hátráltató tényező a kiskereskedelmi és szolgáltató szektorok számára, ugyanakkor új lehetőségeket teremtenek az automatizálás átalakításában. Ennek az új keresletnek a jobb kielégítése érdekében a Dobot kifejlesztette a Nova nevű sorozatát, kifejezetten kiskereskedelemre tervezett együttműködő robotjait. A Nova széria robotkarjai akár már megjelenhetnek kisebb létszámú gyárakban, üzemekben, webshopok és boltok termékeinek előkészítésénél, önműködő kávé-, fagylalt- és koktélgépeknél de akár fizikoterápiás feladatoknál is.

A Nova 2 és a Nova 5 az első két modellje a Nova sorozatnak, melyek 2 és 5 kilogrammos teherbírásukkal alkalmasak számos kiskereskedelmi és fizioterápiás feladatok elvégzésére. Segítségükkel az alkalmazottak más pozíciókat tölthetnek be, de akár a számuk is csökkenthetővé válik, ami elősegíti a termelékenység javulását és csökkenteni az üzemeltetési költségeket.

A kiskereskedelm igényeinek maximális kielégítése érdekében a Nova sorozat ellentétben áll az ipari robotok merev tervezési filozófiájával ezért a színek testreszabhatóságát kínálja, hogy jobban illeszkedjen a kiskereskedelmi üzletekbe a jobb vásárlói élmény érdekében. A Nova sorozat kompaktabb is, mint a hasonló ipari kobotok, és egy négyzetméternyi helyen is elfér.

Figyelembe véve, hogy a legtöbb kiskereskedelmi üzletben kevés a teljes munkaidős mérnök, a Nova sorozatot úgy tervezték, hogy könnyen használható legyen. A „húz és tanít” funkcióval és grafikus felhasználói interfésszel bárki könnyedén programozhat egy Dobot Nova-t anélkül, hogy kódolási ismeretekkel rendelkezne. Egy Nova beállítása akár 10 perc alatt is megtörténhet.

A KKV szektor robotjai gyakran interakcióba lépnek az emberekkel, így a biztonság az egyik legfontosabb szempont. Az Nova sorozat számos biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek érzékelik az emberi mozgást és 0,01 másodpercen belül leállnak ütközés észlelése esetén. Áramkimaradás esetén a Nova robotkarok automatikusan lefagynak mások biztonsága érdekében.

A Dobot Nova lehetővé teszi az automatizálás bevezetését kereskedelmi és szolgáltató szektorokban. A robotok alkalmazása nem csak a gyártósorokra korlátozódik majd, hanem mindennapi életünkbe is beépülnek. Az emberek és a gépek közötti együttműködés és kapcsolat csak növekedni fog.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =

Kollaboratív robotjaink bizonyítottan csökkentik a költségeket és javítják a hatékonyságot a különböző méretű és különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára.

Termékek

Kapcsolat

Innomation Hungary Kft.

A Dobot magyarországi partnere

Copyright © 2024 Dobot-Robotics Hungary | Innomation Hungary Kft. Minden jog fenntartva.