HomeBlog / HírekMagician E6A Dobot bemutatta a Magician E6 hat tengelyes együttműködő robotját az oktatási és kutatási területre

A Dobot bemutatta a Magician E6 hat tengelyes együttműködő robotját az oktatási és kutatási területre

A Dobot mint az egyik vezető együttműködő robotokat gyártó cég, bejelentette a DOBOT Magician E6 nevű hat tengelyes asztali együttműködő robot globális piacra kerülését. Az új robotot az oktatási és kutatási területre tervezték, és a londoni Bett Show-n mutatták be. A Magician E6 az ipari robotok teljesítményét és funkcióit egyesíti, hogy megfeleljen az oktatási és kutatási igényeknek. A robot saját algoritmusokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy különböző automatizálási feladatokat hajtson végre az intelligens gyártás területén. A robot emellett másodlagos fejlesztést is támogat, ami azt jelenti, hogy ideális platformot biztosít a tudományos kutatásokhoz és a műszaki képzésekhez az AI és az intelligens gyártás területén.

Asztali telepítés és könnyű használat

A hagyományos ipari robotok nehezek, drágák és kevés biztonsági funkciót tartalmaznak, ami miatt nehézkes azokat bevezetni az oktatási intézményekben.

A Magician E6 egy új típusú, asztali együttműködő robot, amely folytatja a Magician sorozat innovációját. A robotkar talpmérete mindössze 162 mm x 120 mm, ami kevesebb, mint a felét jelenti egy A4-es papírnak, így könnyen telepíthető és bemutatható az oktatók előadóasztalán vagy gyorsan felállítható egy dedikált laboratóriumban. Az optimális tanulási élmény biztosítása érdekében a Magician E6 a következő funkciókkal rendelkezik:

Könnyű telepítés: A kompakt és könnyű robot testbe integrált vezérlőt tartalmaz, így elkerülhetők a bekötési problémák. Azonnal használható.

Gyors indítás: A Dobot saját fejlesztésű AI útvonalismétlő technológiájával a robot támogatja a vonalvezetéses tanítást és a grafikus programozást, ami lehetővé teszi bárki számára a könnyű kezelést.

Magas biztonság: A letisztult testtervezésnek és a gyűrű alakú jelzőfénynek köszönhetően a felhasználók könnyen figyelemmel kísérhetik a robot működési állapotát.

Kiváló pontosság a rugalmas másodlagos fejlesztéshez

A Magician E6 a kollaboratív ipari robotok által széles körben használt hat tengelyes tervezést alkalmazza, amelynek ismételhetőségi pontossága ±0,1 mm, a munkatávolsága pedig 450 mm, és egy ipari szintű PLC egységgel, valamint TCP/IP és Modbus kommunikációs interfésszel rendelkezik. Ez ideális tanulási lehetőséget biztosít robotprogramozásban, ipari alkalmazások szimulációjában és képzésében, valamint fejlett robotkutatásokban.

A Magician E6 támogatja a ROS, Matlab és LabVIEW platformokat, és kompatibilis a Python és C++ programozási nyelvekkel. Az ipari szintű kiegészítőkkel együttműködve új alkalmazási lehetőségek hozhatóak létre.

Robottechnológiai megoldások az oktatásban

A Dobot, mint egy vezető robottechnológiai vállalat, célja az oktatási intézményekkel való együttműködés, hogy közösen fejlesszenek olyan tananyagokat, amelyek támogatják az oktatást és segítik az új generáció innovatív és műszaki tehetségeinek nevelését. Ez magában foglalja a tanfolyamok kézikönyveit és az oktatóvideókat, amelyek segítik a diákokat a robotprogramozás és az automatizálás terén.

A Dobot a saját ipari tapasztalatára támaszkodik az olyan területeken, mint az intelligens gyártás és a kollaboratív robotok fejlesztése, hogy segítsen az oktatási intézményeknek a diákokat a legújabb technológiák használatában. A Dobot célja, hogy segítse a diákokat a műszaki és innovációs képességeik fejlesztésében, hogy elősegítse az iparágak és a gazdaság fejlődését.


Kollaboratív robotjaink bizonyítottan csökkentik a költségeket és javítják a hatékonyságot a különböző méretű és különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek számára.

Termékek

Kapcsolat

Innomation Hungary Kft.

A Dobot magyarországi partnere

Copyright © 2024 Dobot-Robotics Hungary | Innomation Hungary Kft. Minden jog fenntartva.